De Band

The Froxx is een zesmansformatie die lekkere muziek uit het brede muziekspectrum van de afgelopen decennia laat horen. Zo staat een optreden van the Froxx garant voor een leuke avond met herkenbare en dansbare muziek. Plezier staat bij the Froxx voorop. Zowel op als voor het podium spat de lol in de muziek en het muziek maken er van af.

The Froxx heeft haar roots in Lochem. Op de basisschool de Vennegötte begon het met een muzikale directeur en enkele muzikale ouders. Rinko Kuil (akoestische gitaar en zang), Jan (elektrische gitaar), Pieter Fransen (accordeon en keyboard), Maria Boere (zang) en Rob de Jong (gitaar) vormen de eerste band, aangevuld met Erik Wijkamp voor alles rond het geluid. Ze worden al gauw bekend onder de naam "Meester Rinko & the Frogs", een naam ontstaan uit het logo van de school: een kikker.

Nog zonder ritmesectie bestaat het repertoire voornamelijk uit rustige gitaarnummers en een blok met kindernummers. Optredens vinden met name op scholen plaats. Rinko verandert van werkplek en wordt directeur van de Beatrixschool in Harfsen. De band verhuist mee en ook de kikker in het bandlogo. Alleen wordt de "g" van de Vennegötte vervangen door tweemaal een "x" van de Beatrixschool. Belangrijke momenten uit deze tijd (2007) zijn het eerste Froxx For Family concert en het optreden in het Paradijs in Enschede.

Na deze periode wordt de band in 2007 uitgebreid met een bassist (Jasper Jan Bos) en in 2008 met een drummer (Marc Olden). Hierdoor ontstaat eigenlijk een compleet nieuwe band. Het is even zoeken naar een nieuw evenwicht. Als een half jaar later de band een nieuwe zangeres/pianiste vindt (Antoinette Mulder), wordt de balans gevonden. Naast de gouwe ouwe uit de jaren zestig, zeventig en tachtig legt de band zich (mede door de inbreng van de nieuwe bandleden) ook toe op hedendaagse nummers. Het belangrijkste criterium voor nieuw repertoire was, is en blijft: de band moet het lekker vinden om te spelen, de nummers moeten "froxxable" zijn.

Helaas moet Jan vanwege gezondheidsredenen in april 2010 het spelen in de band (tijdelijk) stopzetten. In begin 2011 keert Jan terug in de band. Zijn comeback houdt echter helaas na de zomer van 2011 definitief op. De band gaat op zoek naar een nieuwe elektrische gitarist en vindt deze in Lochem. Bastiaan Bannink treedt in 2012 toe tot the Froxx.

De band treedt inmiddels regelmatig op. Het jaarlijkse hoogtepunt is het FFFF- concert (Froxx For Family & Friends). Rond Pinksteren zijn de bandleden en hun aanhang hier heel druk mee. The Froxx hebben zich inmiddels bewezen als een echte live-band, waarbij plezier op en voor het podium het meest belangrijke doel is voor de muzikanten.