Leden: Erik

De roots van Erik
"hij is ooit gevonden tussen de elektronica en de onderdeeltjes en had de soldeerbout ook toen al in de hand." Zijn muzikale oor ontwikkelt zich in 3 jaar blokfluitles, waarna hij de overgang naar orgel niet meer meemaakt en de blokfluit terugstuurt naar waar hij ooit vandaan kwam: "in de wilgen."

Hij begeeft hij zich met zijn geluids- en elektronicahobby in het lokale evenementencircuit. Voor zijn apparatuur had hij destijds -en heeft hij nog steeds- een goede basis want hij ontwerpt, creëert, bouwt en repareert veel apparatuur zelf. Menig schoolfeest zet hij dan ook luister bij, met zijn team, want zonder hen... geen feest! Bij veel plaatselijke evenementen maakt men inmiddels ook gebruik van zijn apparatuur.

Erik wordt geluidsman bij de schoolband, een succes zolang zijn schoolperiode duurt. Nog bekender wordt hij rond 1979 door de bouw van zijn zelfontworpen eindversterkers en mengtafel. Destijds bewezen deze apparaten hun nut bij veel lokale evenementen en nu zijn het stuk voor stuk unieke relikwieën.

Tegenwoordig maakt Erik er een sport van om relatief eenvoudige conceptapparatuur geschikt te maken voor veelzijdig gebruik. Dat houdt zijn hobby leuk en ook bijzonder aangenaam voor zijn portemonnee. Bij kleinschalige plaatselijke evenementen wordt echter nog steeds een beroep gedaan op "zijn geluid" maar nu profiteert de band "The Froxx" er óók van mee.

Inmíddels heeft hij er alweer een geluidshobby bij..., bij live evenementen maakt hij digitale tweepunts audio-opnamen (X-Y of A-B) met grootmembraan microfoons. Resultaat van dit al: een leuke live CD! Menig lokaal evenement wordt nu door hem "op audio vastgelegd" en dat is ook leuk voor later!

Bij de optredens van "The Froxx" wordt aan deze geluidsman wel eens gevraagd waar al die knopjes toch voor dienen. Steevast antwoordt hij dan: "Zoveel knoppen,'t lijkt de Keukenhof wel..." en hij vervolgt dan met de verklaring: "Hier wordt "het geluid" gemaakt en zie dat maar als soep maken. Eerst maak je 'm lekker en daarna maak je er heel veel van zodat een ieder er wat aan heeft."

Tja, zó kan je het natuurlijk óók benaderen...
Erik